Qui som

El Grup Municipal de la CUP està integrat per dues persones a plena dedicació, el regidor i l’alliberat. Ambdues persones tenen un sou de 1280€ mensuals i el seu càrrec és revocable per part de l’assemblea local de la CUP de Reus.

David Vidal Caballé

Nascut a Reus el 31 de desembre de 1980
EGB a l’antic col.legi públic Teresa Miquel i Pàmies
Va cursar 1r i 2n de BUP a l’IES Gaudí i Formació professional a l’IES d’Horticultura i Jardineria de Reus
Jardiner de professió, està vinculat a diferents moviments culturals i socials de la ciutat
Soci del Casal Despertaferro i delegat sindical de la CGT, milita a la CUP des de l’any 2007

L’assemblea de la CUP el va proposar com a cap de llista de la candidatura, el qual va ser ratificat en una assemblea oberta, i la ciutadania de Reus el va escollir amb 1931 vots.
La seva adreça de correu electrònic és: dvidal@reus.cat
El seu telèfon és: 977 010 084

Xavier Milian Nebot

Nascut a Reus el 27 d’octubre de 1984
Educació primària al CEIP Joan Rebull
Educació secundària a l’IES Domènech i Montaner
Llicenciat en història a la Universitat de Barcelona
Llicenciat en periodisme a la Universitat Rovira i Virgili
Màster en ciències polítiques a la Universitat Oberta de Catalunya
Màster en professor d’educació secundària a la Universitat Rovira i Virgili
Curs de postgrau sobre “Modelos de participación y gestión democrática” al Centro Cultural de la Cooperación Floreal Gorini, de Buenos Aires (Argentina)
Màster en Estudis avançats en Administració i Dret públic a la URV.
Ha treballat de jardiner, cambrer, repartidor de publicitat, auxiliar administratiu, dinamitzador web…
Inicià la seva militància política a Maulets l’any 2000 i posteriorment al Casal Despertaferro, des d’on ha participat en diferents campanyes i projectes culturals i socials, com ara Pobleviu.cat. Milita a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

L’assemblea de la CUP el va proposar com a alliberat del Grup Municipal de la CUP, i va ser ratificat per aquesta, en la primera assemblea extraordinària realitzada després de les eleccions.

Des de juliol de 2011 fins a abril de 2014 ha estat contractat per INNOVA, ja que quan la CORI va obtenir representació institucional (2007), un decret de l’alcalde Lluís Miquel Pérez va conferir la contractació dels “assessors dels grups municipals” a INNOVA, que anava en paral·lel amb un altre decret que requeria als grups municipals disposar de dos regidors/es per poder participar a INNOVA. Així, la CORI no podia tenir “assessor” ni participar a INNOVA. Aquest fet va ser reconegut pel Síndic de Greuges de Catalunya i la CUP ho ha posat en coneixement de la fiscalia, ja que considera que podria haver possibles irregularitats.

Des de maig de 2014 ha estat nomenat per Alcaldia coma personal eventual de l’Ajuntament de Reus.

La seva adreça de correu electrònic és: g.m.cup@reus.cat
El seu telèfon és: 977 010 084

10 comentaris a l'entrada: Qui som

 1. montse cordoba diu:

  Com a treballadora d una empressa privada hospitalaria q vostes contrlolen molt de prop i en la que fa que treballo casi fa 25 anys, vull expresar la meva indignacio a totes les mesures que aqueta empressa esta emprenent contra els seus treballadors, principalment amb els colectius mes desafavorits. Aixi doncs nomes vull expresar la meva impotencia devant d aquesta situacio i la por de molts companys a represaries si es fa algun tipus d protesta. No ens paguen la 14 paga segons conveni per la reforma laboral. En canvi ofereixen a canvi pagar uns objectius que ens van fer renunciar a ells en les anteriors retallades i els quals torno a repetir els colectius mes desafavorits al quart dia de estar d baixa ja no teniem dret a cobrar-los. Nomes intento que algu m escolti. Moltes gracies per la seva atencio.

  • cupreus diu:

   Montse,

   Com hauràs comprovat tenim una dura batalla en la gestió de les empreses de la sanitat que es controlen des de Reus: SAGESSA, HSJR, GECOHSA, GINSA….., així com les fundacions i les diferents empreses participades. Som conscient, alhora, del que ens comentes. Portem denunciant des de que vam arribar al Consistori que les retallades són una “privatització” encoberta, així com que en les instal·lacions municipals hi estan treballant les mútues. En el darrer Ple Municipal, per exemple, ho vam denunciar públicament.

   Totes les propostes que se t’acudeixin, o tota la informació que puguis tenir com a treballadora, pots fer-nos-la arribar a reus@cup.cat i hi treballarem.

   Gràcies i ànims!

 2. David diu:

  Bona tarda

  Em dic David, i soc un indecis que esta d’acord amb gran part de les mesures que desitgeu impulsar. No obstant aixo, un colaborador vostre em va facilitar un folleto explicatiu on posa que el vostre compte esta a Catalunya Caixa. Donat que es una de les entitats que mes desnona i que mes ajudes publiques rep, m’agradaria que m’expliquessiu el perque de l’eleccio d’aquesta entitat en lloc un banc etic. Moltes gracies.

  • cupreus diu:

   Bon dia David

   Aquí tens una explicació:

   1) Tota la raó d’entrada; cal avançar autogestionant i superant totes les contradiccions

   2) La CUP de Reus, hem fet una iniciativa pionera i innovadora, hem creat -amb els ingressos del grup municipal- el fons Germinal per promocionar el cooperativisme i l’economia social i solidària local. Aquest fons es co-gestiona amb Coop57. :-) Hi ha més exemples: amb la CUP Vilanova estudiem estris financers municipals (caixes locals)

   3) El petit sistema català de finances ètiques solidàries i cooperatives d’avui és el següent: (entre parèntesi limitacions per a la CUP)

   - Coop57 (no treballa amb partits polítics)
   - Fiare (l’aposta de futur que arrenca el 2013: caixa cooperativa ètica europea; estem arribant)
   - Triodos Bank (és un banc privat, no una caixa cooperativa, i suposo que estàs al cas dels maldecaps: insensibilitat amb el català, fons d’inversió a Telefònica i Repsol)
   - Caixa d’Enginyers (caixa cooperativa que recentment, a petició del teixit social, ha retirat la única inversió en indústria armamentística que tenia). El problema és que té poques oficines -i un conveni d’ús amb oficines BBVA.
   - Caja Laboral (una sola oficina a Catalunya)
   - Caixa d’Advocats / Bantierra (escassa implantació territorial)

   4) L’opció CX que (et) sorprèn es deu exclusivament a afrontar el problema de la territorialitat. Pensa que les CUP som locals i calen oficines properes a pobles, comarques i municipis. És en tot cas, és només un compte operatiu, utilitari i instrumental.

   5) Cada CUP local té el seu propi compte corrent que, tenint en compte la llei de partits, i després de mirar-ho a moltes entitats, l’únic lloc que ens permet combinar la nostra pròpia idiosincràsia sense haver-nos de saltar la llei (amb tot el que això comporta) és la CX.

   Esperem haver-te resolt els dubtes. Sigui com sigui, hem de seguir avançant per millorar aquestes contradiccions.

   Moltes gràcies pel teu interès!

   • David diu:

    Moltes gracies per la vostra resposta raonada. La veritat es que aporta seguretat el fet que tingueu analitzat el tema. Em conven¢ el fet de que calgui per la tasca del partit una entitat amb molts punts comercials. No obstant, trobo una paradoxa que si defensem la no ajuda publica a la banca el propi compte del Cup es veueria en problemes. CX necessita mes de 4.000 milions per garantir la sseva viabilitat, i aquests diners no som mes que una socialitzacio de les perdues d’una empresa privada mal gestionada per politics. Si aquests diners anessin a la societat, quantes coses es podrien fer! Crec que, si cal trobar un banc comercial, no triaria una banca fallida que solicita ajudes publiques.

 3. Retroenllaç: Artur Mas: on són els meus diners? – Educación para la ciudadanía | Club Pobrelberg

 4. Alex diu:

  Potser una altra opció sigui Fiare, banca ètica que s ha fusionat amb la Banca Popolare Italiana i opera ja a Catalunya.

 5. Jordi diu:

  Bones !!
  us vaig votar i crec que sou el millor que li pot passar a la nostre ciutat.aquí a reus,que hi penseu sobre el tema de la subcontractació dels treballadors via ett tant a sanitat,turisme cultura brigades,i que en molts llocs com ara brigades,s’està agafant gent en pràctiques de institucions d’ ensenyament per a fer feines sense cobrar res?això el que fà es que eviten contractar gent per a realitzar tasques que s’ haurien de pagar.pero el que fan es agafar la gent dels centres de formació els hi facin la feina gratis..creieu que es pot fer algo amb aquest tema? d’ altra banda hem sembla molt heavy la quantitat de gerents de la epoca de innova que segueixen campant per l’ ajuntament cobrant un souàs per no fer res.gracies.endavant!

 6. Jordi del Egido Torres. diu:

  -El debat és una Moció de millores en SERVEIS SANITARIS- Reus… procedimient lògic és definir primer Qué Proposa el govern municipal, per redactar una Proposta acorde a tots els Grups Municipals.
  -Més enllà de conversa telefònica amb la Regidora Montse Vilella i derivant-me a la Regidora de Salut, Noemí Llauradó… No tinc Notícies, en cap moment han demostrat intenció d’un anàlisi profund!. Preguntant a l’administrativa, la Regidora diu “Que escrigui Correu!”.
  -Si telefoneu al Mòbil- 629.02.93.19. us FARÉ UN RESUM de la situació i promoció… FELICITATS per les Investigacions sobre el Cas Innova!.

 7. proxy list diu:

  Hi there,I log on to your blog named “Qui som | :: CUP Reus :: Participar per transformar” daily.Your writing style is awesome, keep it up! And you can look our website about proxy list.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>